Català Español English Français
Inici Museu Notícies

Prop de 10.000 persones han visitat l'exposició ''L'aposta per l'art nou. Itineraris de l'avantguarda a Catalunya a través del fons Rafael i María Teresa Santos Torroella''

divendres 15 de setembre de 2023

L’exposició s’ha pogut veure durant deu mesos al Museu d’Història de Girona i està a l'abast virtualment juntament amb tota la documentació d'aquets fons i la programació d'activitats.

Prop de 10.000 persones han passat pel Museu d’Història de Girona per visitar l’exposició “L’aposta per l’art nou. Itineraris de l’avantguarda a Catalunya a través del fons Rafael i María Teresa Santos Torroella”, que va tancar les portes dilluns passat, dia 11 de setembre, després de deu mesos d’exhibició.

La mostra ha presentat una selecció de les obres més destacades i representatives de la col·lecció d’art i de l’arxiu de Rafael i María Teresa Santos Torroella. Aquesta ha estat la primera exposició del Cicle d’exposicions d’art contemporani que, entre 2022 i 2024, té l’objectiu de fer conèixer tres col·leccions significatives del patrimoni artístic de l'Ajuntament de Girona, que constitueixen els fons del futur Museu d'Art Modern i Contemporani de Catalunya a Girona.

Podeu visitar l'exposició de manera virtual, fent el mateix recorregut que la mostra presencial i consultar obres, documents i les textos que es trobaven a l'exposició. I també es poden recuperar totes les activitats que es varen organitzar a l'entorn de la mostra, un cicle de conferències i taules de debat amb figures rellevants de la crítica d’art i de la història de l’art al nostre país: Francesc Fontbona, Àlex Mitrani, Anna Capella, Eudald Camps, Fanny Estela, Alex Susanna, Artur Ramon, Josep Playà, Joan Boadas i Anna Pujols. Activitats que teniu a l'abast, juntament amb la visita guiada a càrrec dels comissaris Rosa Gutiérrez Herranz i Jaume Vidal Oliveras, s'han enregistrat i comptem amb la interpretació en llengua de signes.

En l’àmbit digital, s’han portat a terme diverses accions de suport a la mostra. S’ha publicat un catàleg sobre l’exposició del Fons d’Art i Arxiu-Biblioteca de Rafael i María Teresa Santos Torroella, que es pot consultar en línia. També s’han digitalitzat els Fons d’Art i Documental i s’ha creat un recurs web específic per l’exposició.


[Nota informativa]

[Tota la informació]

Tornar
  • Prop de 10.000 persones han visitat l'exposició ''L'aposta per l'art nou. Itineraris de l'avantguarda a Catalunya a través del fons Rafael i María Teresa Santos Torroella''