Català Español English Français
Inici Museu Notícies

Quatre obres de Ricard Guinó s'incorporen al Fons d'Art Municipal que conserva el Museu d'Història de Girona

dimarts 12 de setembre de 2023

Es tracta d’una donació de quatre dibuixos a tinta, carbó i llapis, de la col·lecció familiar de Ricard Guinó, i d’inicis del s. XX. N’ha fet donació la senyora Corine Guinó, vídua de Michel Guinó (fill de Ricard Guinó) i la cessió ha estat feta a través del senyor Lluís Oliver, amic de la família, que les ha dipositat al Museu amb destí al Fons d’Art de l’Ajuntament de Girona

El Museu d’Història de Girona té des de fa més de 30 anys, una col·lecció d’obres de l’artista gironí Ricard Guinó ( Girona, Gironès, 1890 - Antony, França, 1973) Guinó va formar part del moviment artístic de Girona on va exposar 1908. El 1910 participà en l’Exposició de Retrats de Barcelona i conegué Maillol, amb qui anà a París com a deixeble. Un cop establer a París, on va treballar i residir la major part de la seva vida, va passar a treballar com ajudant i col·laborador de l’artista Auguste Renoir, fins al punt que fou coautor de moltes de les seves escultures. La col·lecció Ricard Guinó de Girona té gran importància per la història de l’art, no només de la ciutat, sinó que també a nivell europeu. Les obres donades passaran a formar part d’aquesta important col·lecció tot incrementant el seu valor.

La donació coincideix amb la realització de l’exposició “Guino-Renoir. La couleur de la sculpture”, al Musée d’Art Rigaud, a Perpinyà, a la qual s’hi exposen les obres de Guinó procedents del Fons del Museu d’Història de Girona. Aquesta exposició, que es pot visitar fins al 5 de novembre, és una mostra més de la rellevància dels fons d’art municipals, que són presents, cada cop més, en exposicions tan nacionals com internacionals.

[Més informació]

Tornar
  •  Quatre obres de Ricard Guinó s'incorporen al Fons d'Art Municipal que conserva el Museu d'Història de Girona