Català Español English Français
Inici Mediateca

Un recorregut per la Gerona de Benito Pérez Galdós Recurs

Introducció

«Gerona, de l'escriptor Benito Pérez Galdós, va ser la setena novel·la de la sèrie Episodios Nacionales, publicada el 1874»

Aquest recurs web dona a conèixer un període de gran rellevància i importància en la història de la nostra ciutat, la Guerra del Francès (1808-1814). La sala del museu titulada amb el mateix nom, vol explicar el conflicte bèl·lic que afectà la ciutat de Girona durant els anys 1808 i 1809, fruit del conflicte europeu que confrontà, entre d'altres, la monarquia espanyola de Ferran VII i l'imperi francès de Napoleó I Bonaparte.

Els materials presents en aquest espai permeten exposar els diversos atacs que patí la vila, els soldats que lluitaren per defensar Girona i els que els atacaren, el paper que tingué la població i les penúries que visqueren.

L'itinerari que es presenta en aquest recurs parteix dels continguts presents en l'obra Gerona de l'escriptor Benito Pérez Galdós, setena novel·la de la sèrie Episodios Nacionales, publicada el 1874. El recorregut per diversos espais de la ciutat, presents i exposats en el cèlebre relat, permeten conèixer des d'un punt de vista literari, però fidel a la història, els successos ocorreguts a través dels personatges que hi apareixen.

Textos i selecció de fragments
Albert Montalbán Arenas

Imatges
Centre de Recerca i Difusió de la Imatge
Fèlix Xunclà (Pedres de Girona)

Producció
Museu d'Història de Girona