Català Español English
Notícies

Salellas participa en presentació del documental del 10è aniversari del Festivalot

dimecres 19 de febrer de 2025

A banda de donar a conèixer l'audiovisual, que mostra el projecte amb escoles que realitza el festival des de l'any 2015, també s'han presentat alguns dels concerts que es podran veure a l'Auditori de Girona els dies 7 i 8 de juny

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha participat avui en l'acte de presentació de les propostes de celebració dels 10 anys del Festivalot, que ha tingut lloc al cinema Truffaut. Una de les iniciatives destacades, és el documental on es mostra la tasca que es fa des de l’organització del el Festival de Música en Família de Girona amb diferents escoles de la ciutat. El film es pot veure al canal de youtube del festival. En l’acte hi ha participat també, la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig; la directora del Festival de Música en Família – Festivalot, Rita Peré, i la directora de l’Escola Municipal de Música de Girona i portaveu del projecte Montsalvatge, Ànnia Pons. A més, hi han assistit el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina, i els integrants d’Els Amics de les Arts, així com directores, professorat i alumnes de les escoles.

“El que més sentit dona a la cultura és la transformació que fa en el nostre entorn. La cultura el que ens ha de fer és somiar i si el Festivalot pot ajudar a somiar als alumnes de les nostres escoles, això és la millor notícia. Hem de fer arribar la cultura i la música tan lluny com sigui possible”, ha destacat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

“El Festivalot és un exemple clar de com la cultura és una eina de transformació social i de la importància de fer arribar la cultura a tothom”, ha afirmat el tinent d’alcaldia Quim Ayats i Bartrina.

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig, ha destacat: “La música és una eina que dona superpoders a tots aquells que la toquen i que queden atrapats pel seu ritme. Per això ja des del primer moment que se’ns va plantejar utilitzar-la com a eina a les aules, fent xarxa amb les escoles i el professorat de música, ens va entusiasmar el projecte. Són ja deu anys empoderant centenars d’alumnes amb uns superpoders que trenquen estereotips, pors i tabús, que fabriquen ponts i donen habilitats per a la vida”.

El Festivalot ha treballat des de la seva primera edició, l’any 2015, fent xarxa entre artistes i escoles, amb l’objectiu d’apropar a tots els nens i nenes la música i la vivència d’un festival familiar. El documental, sota el nom de La música, eina i superpoder explica l’experiència dels nens i nenes de l’Escola Santa Eugènia, l’Escola Àgora de Sant Narcís i l’Escola Carme Auguet de Pont Major del municipi de Girona, i La Farga de Salt, que van realitzar diferents activitats junt amb els artistes Lildami, Suu, Els Amics de les Arts i Sara Roy durant el curs passat.

El documental vol mostrar el poder inclusiu que té la música i explica les experiències a través dels testimonis d’una nena i un nen protagonistes. Aquests expliquen la seva vivència des de l’activitat a l’escola fins a una actuació on ells són els protagonistes, al Festivalot.

Des de l’organització del Festivalot, Pistatxo Produccions amb els membres del grup Els Amics de les Arts al capdavant, han presentat també els i les artistes que actuaran a l’Auditori de Girona durant el Festivalot 2025 els dies 7 i 8 de juny, part de la programació destacada d’aquesta nova edició. Han anunciat que el Festivalot té previstos els concerts familiars de Figa Flawas, Doctor Prats, Blaumut, La Ludwig Band i El Pot Petit, així com l’espectacle El monstre de colors i un taller musical amb la Dàmaris Gelabert. Demà, 20 de febrer, s’activarà la prevenda d’entrades i la venda general començarà el 24 de febrer.


Tornar
  • Salellas participa en presentació del documental del 10è aniversari del Festivalot