Actualitat

L’Ajuntament de Girona cedirà una part de l’edifici de l’antiga seu de la UNED al centre d’arts escèniques El Galliner

divendres 11 d'agost de 2023 | Cultura

L’escola de teatre continuarà la seva activitat a la Casa de Cultura fins que l’equipament municipal estigui adequat

L’Ajuntament de Girona, juntament amb la Diputació de Girona, treballa perquè el centre d’arts escèniques El Galliner es traslladi a l’antiga seu de la UNED. L'immoble municipal està situat al Barri Vell, a tocar d’El Modern, al carrer de Sant Josep número 14. Fins que les instal·lacions no s’adeqüin, l’escola de teatre continuarà la seva activitat a la Casa de Cultura de Girona, propietat de la Diputació de Girona, la qual ja va comunicar al centre formatiu que havia de marxar per poder ampliar els serveis que s’hi fan.

“Des del govern de Girona, conjuntament amb El Galliner i la Diputació de Girona, portem treballant intensament des de fa mesos per buscar una alternativa i ajudar-los a trobar un espai”, assegura el tinent d’Alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que es mostra satisfet que El Galliner “pugui continuar la seva tasca en un equipament públic que serà cabdal pel Barri Vell, com serà la renovada antiga seu de la UNED”.

L’escola El Galliner es va fundar el 1990, i poc després es va instal·lar a la Casa de Cultura. Actualment té uns 700 alumnes regulars. El trasllat a aquest edifici serà possible gràcies a l’acord que van arribar el febrer passat el consistori i la Diputació per intercanviar la titularitat de l'antiga seu de la UNED per un terreny municipal. L’espai també servirà perquè actors i actrius puguin assajar quan no hi hagi activitats d'El Galliner.

Actualment, aquest equipament del Barri Vell és utilitzat pel consistori per dur a terme el pla de fred per a les persones sense llar. Està previst que a banda d’El Galliner, l’equipament doni servei a altres entitats de la ciutat i es destini a usos veïnals.

Tots els podcasts Escoltar ara