Actualitat

Girona promou l’ús saludable de les pantalles entre els infants de Girona Est

dimecres 12 de juliol de 2023 | Salut

En el marc del projecte d’hàbits saludables [Des]Connecta’t, també s’han donat a conèixer els efectes de les noves tecnologies entre la població adulta

L’Ajuntament de Girona i les entitats del Programa Comunitari Integrant Accions han estat treballant els últims mesos per promoure l’ús saludable de les pantalles entre els infants de Girona Est. En el marc del projecte d’Hàbits Saludables [Des]Connecta’t, s’han donat a conèixer alternatives a l’ús de dispositius mòbils i els efectes que tenen les noves tecnologies per a les persones. Aquest programa, centrat en els infants i joves, està adaptat a les necessitats de la població basant-se en el compromís del benestar emocional com a tasca preventiva.

Durant el curs 2022-23, els nens i les nenes dels barris de Girona Est han creat dos personatges, en Dit i la Tecla, que han servit de fil conductor per a les activitats que s’han portat a terme al voltant de la iniciativa. Entre totes les propostes presentades, es van donar a conèixer els dissenys guanyadors durant la Setmana de la Salut, que va tenir lloc el mes de maig, i posteriorment es van digitalitzar.

En el marc d’aquest esdeveniment, es van impulsar activitats per infants i joves amb l’objectiu de reconnectar amb el joc tradicional, a partir de jocs virtuals en format vivencial. Amb adults i gent gran es van donar a conèixer aplicacions de jocs tradicionals amb format virtual, amb la voluntat d’apropar-los al coneixement i ús de la tecnologia i empoderar-los cap a hàbits més saludables.

La regidora de Benestar Emocional de l’Ajuntament, Sílvia Bosch, ha destacat que “l’impacte d’un ús problemàtic de les pantalles sobre la salut emocional és una realitat, de manera que és important avançar en el coneixement d’aquest fenomen a fi de dissenyar intervencions efectives de promoció de la salut que fomentin un ús responsable de les pantalles”.

El projecte [Des]Connecta’t va néixer el 2022 i forma part del Programa Comunitari Integrant Accions.

Tots els podcasts Escoltar ara